Vakmanschap

banner thema hygienecode

Allergenen & voedselinformatie

Verkoop je voorverpakte levensmiddelen? Dan moeten de etiketten voldoen aan het Warenwetbesluit Etikettering van levensmiddelen. Verplichte aanduidingen en vermeldingen op voorverpakte levensmiddelen zijn:

Lees verder

Duurzaamheid

Voor veel consumenten is duurzame vis belangrijk. Ook is het belangrijk dat herkomst, vangwijze en dergelijke goed wordt vermeld. Wat kan jij doen?

Lees verder

Hygiƫnecode

In de hygiënecode vind je de regels om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. Eenvoudig, toegankelijk en duidelijk. Daarnaast zijn er registratieformulieren en handige documenten beschikbaar, exclusief voor leden. 

Lees verder

Ledenvoordelen

Als visspecialist weet jij als geen ander hoe jij jouw product moet behandelen. Dagelijks koop jij de juiste producten in, maak je de lekkerste specialiteiten en inspireer jij jouw klanten met advies op maat. Maar het runnen van een viswinkel of wagen omvat meer dan alleen het product. VNV neemt zoveel mogelijk voor jou uit handen en ondersteunt jou in het vak, ondernemerschap en promotie van het ambacht. Benieuwd wat VNV voor jou kan betekenen?

Lees verder

Vissenwelzijn

De laatste jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor het welzijn van vissen. VNV volgt de ontwikkelingen op het gebied van vissenwelzijn nauwlettend. Wat voor de visdetaillist voorop staat, is het deskundig verkopen van kwalitatief uitstekende vis. Dat is waar de consument om vraagt.

Lees verder

Vakwedstrijden

Je wilt de kwaliteit van jouw producten hoog houden. En je wilt je onderscheiden met jouw producten. Om te meten hoe jouw product scoort en om de onderscheidende waarde van jouw assortiment aan te prijzen heeft VNV een vakwedstrijd in ontwikkeld. In 2024 kun jij meedoen aan de wedstrijd om het beste mosselgerecht.

Vakwedstrijd