Hygiënecode

Op 15 mei 2023 is een nieuwe Hygiënecode voor de Visdetailhandel van kracht gegaan. Een hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan met regels om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. De nieuwe code is opgesteld door VNV.

Eenvoudig, toegankelijk en duidelijk. Dat zijn de belangrijkste doelen geweest bij het vernieuwen van de Hygiënecode voor de Visdetailhandel. Dit heeft geleid tot een beknopte hygiënecode, waarin de essentie van voedselveilig werken wordt neergezet. Daarnaast is de code aangepast aan de veranderende wetgeving.

De Hygiënecode voor de Visdetailhandel is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. VNV heeft de HACCP-beginselen uitgewerkt in de Hygiënecode. Als visspecialist voldoe je aan de wetgeving als jij en je medewerkers werken volgens de werkinstructies die voor jouw onderneming van toepassing zijn.

Boek hygiënecode

De Hygiënecode voor de Visdetailhandel is als boek verschenen. Leden van VNV hebben deze hygiënecode gratis ontvangen als onderdeel van het lidmaatschap Niet-leden betalen € 195.

De registratieformulieren en diverse handige documenten vind je op het ledennet, exclusief voor leden.

Lees verder

Gratis e-learning

Na de introductie van de hygiënecode is een gratis e-learning gelanceerd, voor ondernemers en medewerkers. Met deze gratis e-learning kan de kennis van de hygiënecode bij betrokkenen op een eenvoudige en leuke manier geleerd kan worden. Het tonen van de certificaten helpt om bij controle van de NVWA aan te tonen dat je actief bezig bent met de regels uit de hygiënecode en de kennis hiervan ook hebt overgedragen in het team.

Meld je gratis aan

Documenten

Bij de hygiënecode horen belangrijke documenten die je kunt gebruiken voor de registratie van o.a. de hygiëne, thermometers en nog meer. De registratieformulieren en diverse handige documenten vind je op het ledennet. 

Download

Artikelen

Eerder gepubliceerd